dinsdag 2 augustus 2011

TERUGBLIK REVIVAL TOUR INDONESIË 6-26 JULI 2011

Dinsdag 26 juli is het TRIN team in Nederland teruggekeerd van een indrukwekkende reis door Indonesië. Drie weken hebben we door Indonesië getrokken om de boodschap van opwekking en transformatie te brengen, kerken aan te vuren, mensen vrij te zetten en Gods liefde heel praktisch uit te delen in weeshuizen, ziekenhuis, gevangenis en op de vuilnisbelt. Als team zijn we bijzonder geraakt en onder de indruk van de werking en kracht van Gods Geest. We mochten onderdeel zijn van Gods werk in Indonesië en we geloven dat we voor velen een zegen zijn geweest en zaden van opwekking hebben geplant!

Army of God
Tijdens de Revival Tour hebben we een drietal steden bezocht: Surabaya (Java), Denpasar (Bali) en Manado (Noord-Sulawesi).

Surabaya

De eerste week in Surabaya waren we te gast bij Gereja Mawar Sharon (Sharon Rose Church) van ps. Philip en Irene Mantofa. Deze kerk telt 35.000 leden, waarvan het grootste deel zeer actief is in de stad Surabaya en omgeving. We werden opgevangen door een enthousiast team die ons de rest van de week ook begeleidde tijdens onze activiteiten. Grote indruk maakten de “Touch of Love Activities” (outreaches) naar o.a. de Liponsos. Dit is een opvangplaats van zo’n 800 mannen en vrouwen met verstandelijk handicap, mensen met huidvraat en lichamelijke vergroeiingen, kreupelen en slechtzienden. Voor deze mensen wordt door niemand gezorgd, zij zijn de uitgestotenen van de maatschappij waar geen plek voor is. De kerk komt op regelmatige basis naar deze mensen toe om ze medisch te verzorgen, eten te geven en Gods liefde te brengen. Zo brachten wij hen ook een bezoek. We omarmden hen en gingen zegenend rond - een glimlach doet zoveel!
We bezochten ook een weeshuis, dat te midden van een zeer grote begraafplaats stond. Het is niet voor te stellen, dat hier jonge kinderen opgroeien. Het weeshuis is echt een licht in een donkere plaats. Onderling merkte je dat er veel liefde en zorgzaamheid voor elkaar was met een passie voor muziek en worship voor God. We hebben hier aan de kinderen speelgoed en schoolspullen uitgereikt.
Vervolgens bezochten we een van de grootste kinderziekenhuizen van Surabaya, waar zeer zieke en pas geopereerde kinderen liggen. We bemoedigden hen en gaven liefde aan de kinderen en hun ouders. Voor sommigen mochten we bidden of hen zegenen. Ook deelden we grappige ballonfiguren hondjes en verzorgingspakketje met zeep, handdoekje en tandenborstel en speelgoedje uit.
Naast de outreaches waren we ook actief in het toerusten en aanvuren van de kerken. Willem Ouweneel gaf les aan een groep studenten van de Paul & Barnabas School. Zondagochtend hielden we een ontzettend gave dienst op het dak van één van de grootste malls in Surabay. Circa 5000 jongeren van The Army of God kwamen bij elkaar om God te aanbidden. We werden geraakt door de passie en het vuur van de jongeren! Mattheus van der Steen bracht hier de Revivalisten boodschap en hierop kwam een grote respons. Meer dan 1000 jongeren gingen in op deze oproep. Aan het eind van de dienst werden spontaan 21 jongeren gedoopt! Ook de diensten voor circa 800 Young Professionals was indrukwekkend. Mattheus van der Steen sprak over Jesaja 61 en ‘the double portion’. Bij de oproep voor gebed kwamen honderden naar voren. We zagen God bewegen met veel innerlijke aanraking en genezingen, ontroering en nieuwe toewijding! Verschillende mensen getuigden van genezing.
Army of GodMattheus met Philip en Irene381

Bali

De tweede week waren we te gast bij de Rock Ministry in Denpasar, Bali. Ook hier hielden we diverse diensten en genezingscampagnes. Mattheus van der Steen daagde de gemeente uit om als Jozua en Kaleb te worden en niet onder de indruk te zijn van de reuzen in het beloofde land. Durf te dromen dat Bali bekend zal staan om Gods kracht en dat ook toeristen in Bali het vuur van God zullen grijpen en zullen meenemen naar hun eigen land. Overwin de angst en de reuzen. Zie het onzichtbare, dan kan God het onmogelijke doen. De Heilige Geest raakte de mensen krachtig aan. Tijdens een jongerendienst in viel de Heilige Geest krachtig op de jongeren. We zagen een diepe toewijding en Gods vuur en aanraking op hen. In een andere dienst werd een oproep tot bekering beantwoord met een stroom van wel 40 mensen die hun leven voor het eerst aan Jezus gaven! Jan Sjoerd Pasterkamp en Willem Ouweneel gaven een aantal seminars voor de pastors en spraken zondags in verschillende satelliet gemeentes en moedigden hen aan te leven met de Heilige Geest.
Naast de diensten gingen we ook op outreach. Zo brachten we met het hele team een dag door in een weeshuis van Mercy Indonesia met kinderen voornamelijk afkomstig uit Tomir Leste en Ambon. Gedurende de strijd om onafhankelijkheid zijn vele ouders omgekomen en zijn de kinderen naar Bali gekomen en opgenomen in o.a. dit weeshuis. Er heerst een sfeer van vrede en aanbidding van God. Er zijn veel muziekinstrumenten aanwezig, waarmee de kinderen God aanbidden. De kinderen zingen een lied “I have a Father”, dat spreekt over het kennen van God als Papa. Opvallend is hoe de kinderen dit lied zo intens zingen, kippevel! We delen ballonnen en speelgoed, schoolspullen en knuffels uit. We hebben veel tijd om samen met de kinderen te zijn. We zien hun slaapkamers en leefomgeving. We spelen met hen, schminken, bellenblazen, voetballen en hebben veel plezier!
Naast het intensieve programma was er ook ruimte voor ontspanning en genieten van de natuur. We hadden een stranddag in Sanur, waar we heerlijk konden zwemmen en uitrusten. Ook maakten we een rit naar een meer in de bergen waar we met elkaar hebben gevaren. Ons verblijf op Bali hebben we afgesloten met een visbarbecue aan een van de mooie witte zandstranden van Bali.
Bali bbqBali prayerBali orphans

Manado

De derde week werden we zeer hartelijk ontvangen door ps. Abraham en Martha Yuwono van IFGF GISI in Manado. Met politie-escorte reden we door de stad naar onze homestay. Jan Sjoerd Pasterkamp, Willem Ouweneel en Wilbert Berendrecht werden direct meegenomen voor een interview voor een christelijk radiostation. Een uur lang mochten zij vertellen over wie we zijn en wat we in Manado gingen doen. In Manado wonen veel christenen. We zijn dan ook in diverse kerken en denominaties te gast om de mensen toe te rusten en hen aan te moedigen om te leven als een Revivalist. Hierop wordt in grote getale gereageerd.
In Manado hebben we verschillende outreaches gedaan. Begin juli was er in de buurt van Manado een uitbarsting geweest van de vulkaan Lokon. Hierdoor zijn meer dan 7.000 mensen geëvacueerd en ondergebracht in 22 verschillende vluchtelingenkampen. Wij bezochten twee van deze kampen en deelden eerste levensbehoeften aan hen uit. Ook mochten we met de mensen bidden. We zagen veel vertroosting en bemoediging. Erg bijzonder was de enorme tropische regenbui. De mensen hadden dagen gebeden voor regen, omdat er door de vulkaanuitbarsting veel stofdeeltjes in de lucht hingen. Door een regenbui zou de lucht weer schoon worden. Op het moment dat we het tweede kamp betraden brak er een gigantische bui los en werd hun gebed verhoord!
De outreach naar zowel de gevangenis als de vuilnisbelt waren zeer indrukwekkend. Beiden waren een schrijnende situatie van weinig hoop en toekomstperspectief. Op de vuilnisbelt waren veel jonge kinderen, waarvan ouders op de belt op zoek waren naar verkoopbare spullen. We reikten rijst, suiker en ketjap uit en speelden met de kinderen. Voor vele ouders en kinderen mochten we bidden.
Opvallend in Manado was de ruime opening in de media. Op verschillende momenten waren we te -gast bij live radio- en televisie uitzendingen. Zo was direct bij aankomst het interview op de radio, Jan Sjoerd Pasterkamp heeft een boodschap op de radio kunnen delen, een dienst werd live uitgezonden op Pacific TV en Willem Ouweneel en Jan Sjoerd Pasterkamp waren te gast in een liveshow op TV. Ook de contacten met de overheid en regering hebben we als zeer bijzonder ervaren. Zo zijn we uitgenodigd voor een diner en fellowship met de burgemeester van Manado. Daarnaast werden we door het district Minahasa-Zuidoost uitgenodigd om voor het districtshoofd en circa 300 ambtenaren te komen spreken en voor hen te bidden. We werden ontvangen in een officieel regeringsgebouw. Mattheus van der Steen bracht een korte, vurige boodschap en deed een oproep voor gebed. Bijna iedereen kwam naar voren! De volgende dag stond er een mooi artikel met een foto in de krant.
Naast alle activiteiten hadden we een dag vrij geboekt om met elkaar te gaan snorkelen bij Bunaken. Dit is één van de mooiste plekken ter wereld om te duiken en te snorkelen. We hebben veel plezier gehad in het water en de prachtige onderwaterwereld met felgekleurde visjes en koralen bewonderd. Op deze plek hebben we ook een medereisgenoot Helga gedoopt! Een heerlijke relaxdag met een gouden randje voor haar!
Manado GarbagedumpManado RevivalistManado snorkelen

Tenslotte

Zoals u wel kunt lezen, maak je in drie weken zo veel mee! We hebben gemerkt dat God voor ons uitging en dit land gezegend heeft. En we geloven dat Zijn werk doorgaat! Zijn hart gaat uit naar de verstotenen van de maatschappij, naar de wezen en daklozen, naar de gevangenen en naar degene die nauwelijks meer hoop hebben. Zijn hart klopt voor hen! Ook is er in de kerken heel veel gezaaid waarvan we geloven dat dit gaat opkomen en grote vrucht zal dragen. De gelovigen zijn toegerust, uitgedaagd om uit te stappen en om met het vuur van de Heilige Geest verandering te gaan brengen in hun eigen omgeving. Dankbaar zijn wij dat we hierin konden mee werken en deel konden zijn van Zijn plan voor Indonesië. Wij geloven dat zaad van opwekking en transformatie gezaaid is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten