dinsdag 28 juni 2011

Harvest School Mozambique Juni 2011

TRIN - Na de onvergetelijke momenten in Oeganda stond het volgende avontuur alweer voor de deur: Mozambique. Een land in Afrika aan de Oostkust. Hier is de hoofdbasis van Iris Ministries van Rolland en Heidi Baker. Het lijkt of daar de verhalen die in het Nieuwe Testament staan springlevend worden. Elke week komen er ontelbaar veel mensen tot de Heer, worden er veel mensen genezen en bevrijd, gaan de blinden zien en de lammen lopen, worden er elke week nieuwe kerken gepland, mensen gedoopt en worden duizenden armen, wezen en weduwen voorzien in hun dagelijkse nood. Pemba, de plaats waar Rolland en Heidi wonen, ligt in het noorden en het kost je 2 dagen reizen om daar te komen. Het is een arme stad aan een adembenemend mooie baai aan de oceaan.
Op de Pemba basis zijn er allerlei trainingscholen. Omdat er zoveel mensen tot de Heer komen worden er elk jaar honderden nieuwe voorgangers klaargestoomd om de opwekking te leiden en mensen te trainen. Naast de Bijbelschool voor voorgangers is er 2 maal per jaar de Harvest School, waar mensen uit de hele wereld getraind worden voor zending en de Grote Opdracht. Ik heb het voorrecht om deel te zijn van het sprekersteam samen met sprekers van de Revival Alliance in de USA. Deze keer heeft de school ruim 300 studenten uit 28 natiƫn

Bij aankomst wisselde ik Randy Clark af die de week ervoor had gesproken. De atmosfeer was geweldig en we hebben de hele week de kracht en liefde van God gezien. Het is elke keer weer een avontuur om in het stof van Afrika in 30 graden te spreken en te bedienen, met rijst en bonen, kakkerlakken en heel veel zweet. Maar wat was het weer geweldig om te zien hoe mensenlevens werden veranderd door de liefde en kracht van God! Heerlijk om weer 300 Revivalisten te hebben mogen trainen en uitzenden.

We zijn ook in de gevangenis geweest, een onbeschrijflijke ervaring. Ruim 300 gevangenen in 8 cellen, bijna geen eten, geen frisse lucht, gemiddeld 30 graden binnen en heel, heel vies. De meeste gevangenen waren moslim maar door de outreaches van Iris Ministries was er een aantal tot de Heer gekomen. Bij binnenkomst werden de gevangenisdeuren achter ons gesloten met zware kettingen. De gevangenen kwamen vanuit hun cel in een lange smalle hal bij elkaar om te luisteren naar het woord van de Heer. Ik sprak over de overspelige vrouw die door Jezus werd vergeven. De liefde en kracht van God daalde neer in de gevangenis en na de oproep op hun leven radicaal aan de Heer te geven, staken vele gevangenen hun hand op. Een ontroerend moment! Daarna werden ze gevuld met de Heilige Geest, een heerlijk moment! Vervolgens werd spontaan God aanbeden en de vreugde van de Heer was tastbaar: er werd gedanst en gejuicht. Een fantastische ervaring!

Heidi was die dag in Mieze, een plaatsje net buiten Pemba, waar zij met een team bad voor een klein meisje van 1 jaar oud. Ze was blind geboren en kon niet lopen. Tijdens het gebed werden haar oogjes door de Heer geopend en werd er kracht gegeven aan haar benen. Ze kan nu weer zien en lopen! De dorpelingen begonnen spontaan de Heer te loven en vele namen Jezus aan. Heidi had ruim 200 studenten van de Harvest School mee die hier getuigen van waren. Ook waren er die middag geen genoeg broodjes. Totaal waren er 1500 broodjes gebakken. Het probleem was echter dat er ruim 2500 mensen waren! Rolland Baker, die de lunch uitdeelde, bad met het team voor genoeg broodjes en het wonder gebeurde dat de broodjes zich vermenigvuldigde. Na de lunch had iedereen genoeg gegeten en waren er nog honderden broodjes over. Dit is dus wat ik bedoel met wat ik aan het begin schreef: verhalen uit het Nieuwe Testament worden springlevend!

Ik wil al onze trouwe partners bedanken dat u deze reis en al onze andere reizen mogelijk maakt!

Door: Mattheus van der Steen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten