dinsdag 26 april 2011

Wat is Project Held

TRIN - Project Held is het financiële sponsorprogramma van stichting Trin dat zich bezig houdt met het uitstrekken naar de weduwen en wezen, zoals het Gods hartsverlangen is.

In Jakobus 1 vers 27 staat: “Zuivere en onbevlekte godsdienst voor God, de Vader, is: omzien naar wezen en weduwen in hun druk en zichzelf onbesmet van de wereld bewaren.”

Deze tekst is ons uitgangspunt. Wij willen als ambassadeurs van God de wereld ingaan om wezen en weduwen, die geen uitzicht meer hebben op een waardig bestaan, een kans te geven de sociale en economische omstandigheden waarin zij verkeren te ontvluchten.




Kinderen die doelloos langs de straten zwerven willen we een warm thuis bieden. Een plek waar ze liefde en geborgenheid ontvangen en waar ze Jezus kunnen leren kennen. We willen deze kinderen zien opgroeien tot gezonde, verantwoordelijke individuen die volwassen zijn in Christus en kunnen voorzien in hun eigen noden, op elk gebied van hun leven.

Meer dan vijfhonderd kinderen krijgen iedere maand financiële ondersteuning. Momenteel hebben wij projecten lopen in Oeganda, India, Kosovo, Mozambique, Kenia en sinds kort kunnen wij Thailand en Soedan ook als project in ons bestand opnemen.


Onze Werkwijze
Voor elk kind binnen Project Held zoeken wij één sponsor, met uitzondering van het kinderdorp Bulamu Children's Village in Oeganda. De leeftijd van de kinderen varieert van 0 tot 19 jaar. De sponsoring stopt als een kind de middelbare school heeft afgerond. Als het kind een vervolgstudie kiest, komt hij automatisch in het studentenprogramma terecht. De kinderen binnen de projecten zijn wees, halfwees of verlaten door hun ouders. Ook neemt Project Held kinderen op die leven in extreme armoede.

De meeste kinderen wonen in weeshuizen die door Project Held ondersteund worden. Dit kunnen zowel lokale weeshuizen zijn, als weeshuizen die vanuit Nederland gestart zijn. Daarnaast ondersteunen wij ook enkele kinderen die bij hun moeder, opa en/of oma wonen, maar in extreme armoede leven. De hulp die wij bieden is in eerste instantie gericht op primaire voorzieningen zoals onderdak, eten, onderwijs en zo nodig medicatie. Alle projecten die wij ondersteunen hebben een christelijk fundament. Een kind wordt echter nooit gedwongen het christelijk geloof aan te nemen.

Omdat wij willen voorkomen dat weeshuizen of lokale projecten afhankelijk worden van het westen, moedigen wij onze contactpersonen aan om naast onze hulp, andere bronnen van inkomsten te zoeken.

Studentenprogramma
Project Held vindt het belangrijk dat jongeren de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Daarom heeft Held een studentenprogramma ontwikkeld zodat deze jongeren de mogelijkheid krijgen een universitaire studie te volgen. Kinderen die al in het kindprogramma zijn opgenomen kunnen na de middelbare school kiezen voor een vervolgopleiding zodat ze hun dromen waar kunnen maken en een verandering in de samenleving teweeg kunnen brengen.

De studenten wonen op kamers en gaan in de weekenden terug naar het kinderdorp of weeshuis, zo blijven ze in contact met hun familie en ontvangen ze geestelijke input

Geen opmerkingen:

Een reactie posten