donderdag 3 maart 2011

Heidi Baker heeft een droom...

TRIN - Heidi Baker heeft een droom….

‘De eilanden hebben hun hoop op Mij gevestigd, ze zien uit naar Mijn krachtig optreden.’ Jesaja 51:4

…Een zeewaardig schip om de onbereikte stammen van Oost-Afrika te bereiken met de liefde van Jezus!

‘Al jarenlang dromen we van een schip waarmee we de eilandjes en geïsoleerde dorpen aan de kust van Mozambique kunnen bereiken met het evangelie. Deze mensen leven in diepe armoede en we willen hen helpen met voedsel, medicijnen en onderwijs. Veel plaatsen zijn onbereikbaar per auto of vliegtuig, de enige mogelijkheid is via zee. Omdat we de mensen te eten willen geven, hebben we een keuken nodig en opslagruimte voor hulpgoederen en de generator voor de Jezus-film. We hebben daarnaast slaapplaatsen nodig voor onszelf en de vele hulpverleningsteams. Met een zeewaardig schip zouden we Gods liefde kunnen uitdelen aan vele tienduizenden mensen’

Heidi en Roland Baker
Oprichters Iris Ministries, Mozambique

Drie keer schipbreuk geleden…

We zijn ongelooflijk enthousiast over het idee om als Nederlanders Heidi & Rolland Baker te helpen met het realiseren van hun droom! Uit eigen ervaring weet ik hoe hard Heidi een schip nodig heeft: afgelopen december bezocht ik haar in Mozambique. Samen met Heidi, haar man Rolland en 5 nationale leiders gingen we op weg naar de Makua stam die alleen via zee bereikbaar is. We gingen met een kleine sloep die niet zeewaardig is. Heidi heeft al drie keer schipbreuk geleden, waarbij ze gelukkig op tijd werd gered. Niet veel mensen willen met haar mee omdat men de bootreis te gevaarlijk vindt. Ook deze keer hadden we weer pech; door de hoge golven verloren we één van de motoren. Het was al donker toen we aankwamen. We waadden tot onze schouders in het water naar de kant terwijl we de zakken rijst hoog boven onze hoofden tilden om ze droog te houden. Aan de kant stond het hele dorp ons zingend en huilend op te wachten; ze waren zo blij met ons bezoek.

Ik heb veel armoede gezien, maar nog nooit zo erg als hier: De mensen waren ondervoed en aten mieren uit een boomstam! De kinderen hadden nog nooit in hun leven pen of papier gezien. Er is geen school, geen medische hulp en een tekort aan zoet water. De gemiddelde levensverwachting van deze stam is 36 jaar.

Die avond hebben we de Jezus-film laten zien en gaven alle inwoners van het dorp hun leven aan de Heer. We hebben feest gevierd, kerstcadeautjes en voedsel uitgedeeld. Tijdens het gebed voor de zieken genas God iedereen. Het was een onbeschrijflijke ervaring.

Terwijl we terugvoeren vroeg ik Heidi wat haar droom was. Ze antwoordde: ‘In deze omgeving zijn zoveel stammen die nog nooit de naam van Jezus hebben gehoord. Ik droom al jaren van een zeewaardige boot, zodat we hen kunnen helpen.’

Op dat moment werd het verlangen geboren om Heidi ‘s droom waar te maken en een schip voor haar te kopen. Help je mee?

Mattheus van der Steen

Specificaties van het project

Er is een schip beschikbaar dat voldoet aan de behoefte van Iris Ministries: Het is zeewaardig, heeft 10 vaste slaapplaatsen, een keuken, 3 wasgelegenheden met toilet en voldoende opslagruimte. Het schip heeft 2 sterke dieselmotoren en vergt weinig onderhoud. Het is multifunctioneel inzetbaar: onder andere medische teams en bouwteams zullen er gebruik van maken om scholen, klinieken en zoetwaterprojecten op te zetten.

Samen willen wij de droom van Heidi Baker in vervulling laten gaan. Voor dit schip is 145.000 euro nodig. (Aanschaf en vervoer naar Mozambique) Wilt u meehelpen? Maak gebruik van het machtigingen formulier of maak uw gift over op:

Rabobank Rekening: 397797869

Onder vermelding van: Schip Heidi Baker

Voor de internationale bezoeker:
IBAN: NL41RABO0397797869
BIC: RABONL2U

Namens Heidi Baker: Hartelijk bedankt!

BRON: www.trin.nl/heidibaker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten