donderdag 9 februari 2012

Heidi Baker weer in Nederland!


Heidi Baker uit Mozambique komt dinsdag 21 februari 2012 naar Nederland; Drachten voor een groots opgezette dienst in het Fries Congres Centrum, Oprijlaan3. Deze feestelijke bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting TRIN i.s.m. De Geopende Deur. De avond richt zich op 4000 bezoekers uit heel Nederland.

Sinds 1994 werkt Heidi Baker in Mozambique onder de allerarmsten, te midden van hongersnood en de verwoestende overstromingen in 2000. Na de bloedige burgeroorlog was dit bij haar komst het armste land ter wereld. Daar namen ze een vergeten weeshuis over met 80 zwaar verwaarloosde wezen die ratten aten om te overleven. Intussen zorgt ze voor het tienvoudige aantal weeskinderen voor wie ze “mama” is. De kinderen beleven wonderen en visioenen. Met Rolland's grootvader, een zendeling in China, geloofden ze dat de grootste opwekking zou komen onder de meest onaantrekkelijke mensen.
Haar komst heeft geleid tot de stichting van circa 10.000 kerken. Het werk is uitgebreid met talloze voorzieningen zoals scholen, boerderijen, training en counseling, onder andere onder de Makua, een volk van 4 miljoen mensen, door zendelingen bestempeld als onbereikbaar.

Onvoorstelbaar
"Jezus heeft gezegd dat wij nog grotere dingen zullen doen dan Hij", zegt een woordvoerder van het organiserende comité in Drachten. "Dat is bijna onvoorstelbaar, maar toch zien we dit in het leven van Heidi Baker in Mozambique. Grote aantallen doden zijn opgewekt, blinden doven en verlamden zijn op slag genezen en voedsel is wonderlijk vermenigvuldigd."



Tienermeisje
In 1976 kwam Heidi als 16-jarig meisje heel onverwacht tot persoonlijk geloof in Jezus, terwijl ze werkte in een Indianenreservaat in Mississippi. Ze wist niet wat ze meemaakte, begon te bidden in onbekende talen en ervoer een krachtige persoonlijke roeping als levensdoel. Nog steeds is haar dagelijkse gebed om volledig in bezit te zijn genomen door de Heilige Geest. Dit maakt het haar makkelijker om een vijand lief te hebben dan een onaardige kerkganger.
Heidi groeide op in Californie. In 1980 startte ze samen met haar man Rolland hun werk onder de naam Iris Ministries. Met haar man werkte zij 12 jaar als zendeling in Azië (Jakarta, Hongkong) en drie jaar in Engeland (Londen).
Na haar genezing tijdens een opwekking in Toronto leerde Jezus haar dat ze niets kon doen zonder Hem en zonder medegelovigen. Een volle week lag ze volledig verlamd, hulpeloos op de vloer in een kerkzaal, afhankelijk van haar man en anderen. Sindsdien is haar werk, ondanks tegenwerking en doodsbedreigingen, krachtiger dan ooit.

De Nederlandse producer Eric Velu maakte een documentaire over haar werk, "Mama Heidi", die is verschenen op DVD.

De dienst is dinsdagavond 21 februari 2012 om 19.30 uur in de grote zaal van Fries Congres Centrum Drachten, Oprijlaan 3, gratis toegang. De aanbidding staat onder leiding van de Firezoneband. Meer informatie kunt u vinden op: www.trin.nl

Bron: Abele Reitsma

2 opmerkingen:

  1. Heidi Baker heeft gewoon een doorgesoakte muts. Meer niet. Wanneer je een sessie bij haar gehad hebt; ben je totaal demonisch bezeten en en totaal door haar muts doorgesoaked. Zo werkt nu satan als een engel des Lichts. Amen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Henk, die 'doorgesoakte muts' kan jou dan niet boeien.. maar al die kinderen die ze onderdak geeft.. wees daar tenminste blij voor. God = Liefde. Zolang zei in liefde handelt, Jesus volgt, ze zelf niet beweert Jezus of God te zijn, geen mensen van Jezus afhoudt snap ik niet waar jij het over hebt.

    Henk, God zegene jou in de naam van Jezus

    ps. Oordeel een boom bij zn vruchten en niet zn voorkomen.

    BeantwoordenVerwijderen